4.5.2024. 15:11
1
Ko stoji iza gradnje nebodera od 20 spratova: Sarajevski poduzetnici udružili snage
FOTO: biznisinfo.ba
Prije nekoliko dana je počela gradnja novog nebodera od 20 spratova u Sarajevu,što je izazvalo veoma mnogo reakcija u javnosti.

Kako piše BiznisInfo.ba, u Sarajevu je ovih dana počela gradnja stambenog kompleksa “Moj Kvart” na Dolac Malti. Kompleks se gradi u ulici Marka Marulića, odmah uz zgradu Mercatora u Ložioničkoj ulici.

Sam objekat sastojat će se iz dvije lamele ili krila, od kojih će jedna imati prizemlje + 12 spratova, a druga prizemlje + 20 spratova.

Investitor je kompanija Emam iz Sarajeva, iza koje stoji veoma zanimljiva i “jaka” grupa sarajevskih investitora. Naime, vlasnici firme Emam su Haris Gadžo, Šemso Imamović i Sanin Mrkulić, piše BiznisInfo.ba.

Haris Gadžo je suvlasnik firme ANS Drive koja je jedna od najpoznatijih domaćih građevinskih kompanija.

Ans Drive je zajedno sa firmom Smart Invest investitor u zgradu Sarajevo Tower koja je izgrađena u neposrednoj blizini, u Kolodvorskoj ulici. Sarajevo Tower je investicija od oko 100 miliona konvertibilnih maraka.

Također, Ans Drive je bio vlasnik najvećeg tržnog centra na Ilidži – Grand Centra, koji je nedavno preuzela kompanija Bingo.

Ans Drive je prošle godine imao prihode od preko 65 miliona KM i dobit od oko 11 miliona.

Sanin Mrkulić je sin Salje Mrkulića, jednog od najvećih privrednika u Sarajevu, vlasnika hotela Hills i Holywood na Ilidži.

Na kraju, treći suvlasnik je također osoba sa ogromnim iskustvom u biznisu i graditeljstvu. Šemso Imamović je, naime, bivši direktor kompanije Butmir.

Butmir je također jedna od vodećih domaćih građevinskih kompanija koja je izgradila brojne objekte u Sarajevu i šire. Smještena je također na Ilidži.

Dakle, kada se uzme u obzir da se radi o grupi ozbiljnih investitora sa velikim iskustvom i snažnim kapitalom, nema sumnje da će objekat biti realizovan u skladu s planovima i očekivanjima.

Inače, gradilište je ograđeno i radovi su uveliko počeli. Najprije se vrše kopanja s obzirom da će objekat imati podzemne garaže na tri nivoa. Na dnu će se nalaziti poslovni prostori, a na gornjim spratovima stanovi.

Kraj radova predviđen je za septembar 2026. godine. Radove izvodi ANS Drive.

Sarajevo
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.