17.6.2023. 13:36
0
Sunčani Neum pun turista iz BiH, Srbije, Francuske, Njemačke...
Neum je danas osvanuo sunčan i topao, a nakon dužeg perioda nestabilnog vremena, turisti konačno mogu uživati u kupanju na ugodnih 26 stepeni.


Plaže su ovog vikenda pune posjetilaca iz cijele naše zemlje, ali i iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske...

Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom godišnjih odmora i u narednim danima.

- Vremenska prognoza donijela nam je lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sunčano biti narednih sedmica i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u septembru - kažu iz Ville Gabriel koja je jedna od najluksuznijih i najljepših u Neumu.

I ugostitelji u Neumu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su njihovi objekti dobro popunjeni.

Deset ćevapa sa pomfritom u jednoj od grill-picerija u jedinom bh. gradu na moru košta 15 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu. Cijena hamburgera je 13 KM, a lignji na žaru 24 KM.

U Neumu se mogu pojesti i dobre pite. Prije tri godine otvorena je buregdžinica Sarajka koju sa dosta uspjeha vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović.

- Sunce je napokon ogrijalo Neum i odmah je stigao veliki broj turista. Ova sezona je malo lošije počela, ali već sada jedva stižemo napraviti dovoljno jufki za pite. Ponosni smo na naš burek, sirnicu, krompirušu i zeljanicu - kažu iz Sarajke.

Već desetak godina legendarni fudbaler Sarajeva Predrag Pašić većinu ljeta provodi u Neumu u kojem je kupio apartman.

Lijepo vrijeme iskoristio je za sunčanje i kupanje sa suprugom, ali i malom prijateljicom Evom.

- U Neumu sam pronašao svoj mir u ljetnim mjesecima. Konačno nam je stiglo i ljepše vrijeme i odmah je Neum živnuo i puno je turista iz cijelog regiona i Evrope - kaže Pašić.

Završetak magistralne ceste Stolac-Neum, koja je jedini bh. grad na moru povezala s ostatkom zemlje, uveliko utiče na veću posjetu, jer je putovanje do Neuma olakšano i dosta brže. 




(Patria/A.R.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.