19.6.2023. 22:04
0
Cvijanović napada: Ustavni sud BiH urušio je sopstvenu ustavnu poziciju i svrhu
Član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da se BiH može očuvati samo ako se uvede u red i izvede iz pravnog haosa u koji su je ugurali OHR, strane sudije u Ustavnom sudu BiH i stranci u pojedinim ambasadama.

Na pitanje da prokomentariše to što je Ustavni sud BiH promijenio pravila koja se odnose na funkcionisanje ovog suda, a koja im omogućavaju da sada funkcionišu bez srpskih sudija, Cvijanovićeva je izjavila da je takvim djelovanjem sam Ustavni sud urušio sopstvenu ustavnu poziciju i svrhu.

– Ako nekome do sad nije bilo jasno čemu služi Ustavni sud BiH, sada tu više nema dileme. Njegova uloga, pod uticajem što stranih sudija unutar suda, što stranog uticaja spolja, već odavno nije zaštita Ustava, već je u funkciji njegovog prekrajanja – konstatovala je Cvijanovićeva za Srnu.

Ona je naglasila da je jasno i zašto taj sud ne uživa nikakav ugled među građanima i zašto nema nikakav kredibilitet.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.