21.6.2023. 9:27
0
Više od 270.000 KM donirano u prvih 10 godina trajanja kampanje Inspirisani srcem
Tradicionalno tokom mjeseca maja/svibnja, Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa realizirali su jubilarnu desetu kampanju Inspirisani srcem.

Jubilarna kampanja je kao i sve prethodne trajala mjesec dana, a podrazumijevala je da korisnici Visa Inspire i Visa Platinum kartica tokom trajanja kampanje svoja plaćanja obavljaju karticama, te tim putem, a bez dodatnog troška za njih, bude izdvojeno 0,10 KM za donaciju.

Korisnici navedenih kartica su iste u jubilarnoj kampanji koristili više nego prethodne godine, te je zaključno sa 31. majom prikupljeno 40.000 KM koje će biti donirane u humanitarne svrhe.

"S obzirom da Intesa Sanpaolo Banka ove godine obilježava prvih 15 godina djelovanja u BiH sretan sam da u istoj godini obilježavamo još jedan jubilej, a to je 10 godina od pokretanja Inspirisani srcem kampanje zajedno sa našim prijateljima iz kompanije Visa. Intesa Sanpaolo kao grupa u okviru koje djelujemo i mi u BiH, jako je privržena lokalnim zajednicama i konstantnoj podršci društvu kroz razne vidove  pomoći. Također, veseli me činjenica da smo od 2019. godine do danas uspjeli podržati porodilišta u skoro svim bolnicama u BiH, te mjesta gdje život počinje učiniti boljim za rad, ali i početak života najmlađih stanovnika ove prelijepe zemlje", izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Inspirisani srcem kampanja nastala je kao humanitarna kampanja čiji je cilj bio pomoći bh. stanovništvo u različitim potrebama, a od 2019. godine, kada je donesena odluka da će se sredstva u vidu kupovine opreme isključivo usmjeravati na porodilišta koja djeluju u okviru bolnica  ili domova zdravlja u BiH, donirali smo sredstva  porodilištima u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Travniku, Gračanici, Sarajevu, Livnu, Prijedoru, Kaknju, Zenici.

Ovogodišnja donacija bit će uručena porodilištima u JZU Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini i JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

"Želio bih da se zahvalim svim korisnicima Visa kartica koji već godinama učestvuju u ovoj akciji i zajedno sa nama i sa Intesa Sanpaolo Bankom, mijenjaju okruženje u kojem živimo na bolje. Njihova reakcija nas je inspirisala da već deset godina organizujemo ovu inicijativu i da danas sa velikom posvećenošću razmišljamo šta dodatno možemo da uradimo u godinama koje dolaze", izjavio je ovim putem Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Generalni zaključak je da ovakve kampanje treba nastaviti, jer je ovo jedinstven način koji objedinjuje klijente tj. društvo, društveno odgovorne kompanije, medije, te institucije koje istinski trebaju pomoć, posebno odjeljenja gdje se rađaju novi stanovnici Bosne i Hercegovine.

Pored korisnika Visa kartica Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa, kampanju su tradicionalno partnerski podržali i RSG radio, te Klix.ba.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.