2.7.2023. 13:43
0
Višković: Schmidt odlukama može zabavljati Sarajevo, RS neće imati posljedice
Radovan Višković, premijer Republike Srpske, izjavio je kako ne vjeruje da će posljednje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta neće imati posljedice po manji bh. entitet.

Ovim samo uvodi BiH u još jednu žešću krizu. Republika Srpska će raditi svoj posao kao i do sada, a Schmidt može da svojim odlukama zabavlja Sarajevo, tako da ne vjerujem da će ovo imati bilo kakve posljedice po Republiku Srpsku, rekao je Višković.

I on je, poput ostalih zvaničnika iz Republike Srpske, negirao Schmidtovu funkciju visokog predstavnika.

- Gospodin Schmidt, ako je toliko bitan, toliko, evo da ne kažem, pokazao mišiće, pokazao moć, onda bi trebao otići u Vijeće sigurnosti da potvrdi da je on visoki predstavnik u BiH, tada će ga Republika Srpska priznavati. On je bio u Vijeću bezbjednosti i tamo, pa skoro dvije najveće zemlje na svijetu, Rusija i Kina, nisu dale saglasnost da bude visoki predstavnik, tako da on nije visoki predstavnik u BiH, kazao je on.

Višković je dodao da BiH, ovakva kakva jeste, ne zaslužuje mjesto u Evropskoj uniji.

- Tako da bi trebalo prekinuti sve procese u vezi sa evropskoim integracijama jer je očito od danas svima jasno da BiH nema mjesto u okviru evropskih integracija, istakao je Višković.


(Admir O.)

ViskovicRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.