4.7.2023. 10:29
1
Sramotno: Vozačica Golfa bacala vreće animalnog otpada u potok. Inspekcija Općine Kalesija već kaznila počinioce
Javnost je zgrožena video snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, a na kojima je prikazano kako neodgovorni pojedinci animalni otpad bacaju u potok Bijeljevac u Miljanovcima.

Kako piše NEON Televizija, Inspekcija Općine Kalesija izašla na teren, te prema riječima sanitarnog inspektora Općine Kalesija Samira Selmanovića u potok je bačeno oko 20 vreća animalnog otpada. Prema sadržaju sa videa, vidljivo je da su u pitanju dva počinioca.

“Počinioca ćemo dovesti na lice mjesta i natjerati ga da izvrši mehaničko čišćenje. S tim da ćemo angažovati JP “Veterinarska stanica” Kalesija, gdje će oni u saradnji sa počiniocem animalni otpad na adekvatan način zbrinuti. Također smo angažovali i “Komunalac” Kalesija jer pored animalnog otpada imamo i određenu količinu kućnog otpada gdje će oni i taj otpad očistiti”, kazao je Selmanović.

Sanitarni inspektor je dodao da su prije Bajrama održali sastanake na nivou Medžlisa i napravili plan adekvatnog zbrinjavanja animalnog otpada (ostaci od kurbana), te da su iznenađeni ovim činom.

Sve troškove koji nastanu čišćenjem padaju na teren počinioca, a istom će biti izrečena i prekršajna mjera od strane sanitarne inspekcije. Kako piše portal Kalesija Online, Inspekcija Općine Kalesija je već kaznila počinioce.

 
Kalesija
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.