19.7.2023. 14:39
0
Škrijelj o diplomama Elmedina Konakovića: "Sve je čisto, postoje i diplome i prijave i uvjerenja o položenim ispitima"
Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, odgovarajući na novinarske upite, još je jednom govorio o diplomama ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića. Rekao je kako u tom slučaju nema povoda za postupanje tužilaštva, jer je sve provjereno i sva dokumentacija se nalazi u sistemu UNSA-e.

“Postoji printana i elektronska forma dosjea. Diplome Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića su paralelno provjeravane. Politički, oni koji su bili uz Sebiju Izetbegović su tražili provjere diplome Konakovića. Oni koji su navijali za Konakovića su inspekciju slali na Medicinski fakultet. Mi smo se našli između dvije vatre i jednako smo postupali u oba slučaja. Tražili smo postupanje i Medicinskog fakulteta i FASTO-a, s tim da FASTO nije ni čekao zahtjev, jer je kod njih bila inspekcija koja je napravila čak 11 zapisnika o diplomi Elmedina Konakovića. Pošto sam jednu od dvije diplome Konakovića potpisao ja 2017. godine za magisterij, nisam je htio potpisati dok sve nije provjereno. Ja sam oprezan čovjek, Konaković je bio na poziciji i znao sam da će njegova diploma ići na provjeru kad tad. Kada ja potpisujem, još 7 ljudi vrši provjere.

Diplomu prvog ciklusa je potpisao prethodni rektor i ona je popraćena urednom dokumentacijom i u printanoj i elektronskoj formi. Nakon što je FASTO sve provjerio, izvijestili su javnost i Senat na sjednici gdje sam ravnopravno kandidirao provjeru obje diplome. Kazali su da su sve provjerili i da je sve uredno sa diplomama Elmedina Konakovića. Tu imamo i diplome i prijave i uvjerenja o položenim ispitima”, rekao je Škrijelj.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.