23.7.2023. 19:33
0
Završen referendum o sudbini Hadžibajrićevog četvrtog mandata: Nevjerovatno mala izlaznost. Od 36 hiljada izašlo 4786 glasača
Zatvorena su glasačka mjesta u sarajevskoj općini Stari Grad gdje su se građani izjašnjavali da li su za opoziv trenutnog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Kako je za N1 kazao Mirza Imamović, predsjednik Komisije za provođenje opoziva građani su rekli svoje.

“Na 46 mjesta u Starom Gradu te kroz četiri mobilna tima na referendum je izašlo 4786 glasača ili 13,2 posto”, rekao je Imamović.

O sudbini  Hadžibajrićevog četvrtog mandata pravo da odlučuje imalo je 36 hiljada 193 glasača. Ibrahim Hadžibajrić načelnik je općine Stari Grad još od 2008. godine.

Ovo je inače bioprvi referendum o opozivu od višestranačkih izbora u Kantonu Sarajevo.

Odluku o pokretanju opoziva donijelo je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo na vanrednoj sjednici, održanoj 12. juna te je formiralo Komisiju za provođenje postupka opoziva.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.