26.7.2023. 15:58
2
Dodik: Izetbegović je običan prevarant i lažljivac, "Trojka" čisti laži SDA. Uveli su mafiju u obavještajni sektor koja je trebala da im služi za obračun s RS
Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se nakon što je jučer SDA komentirala odluku Vijeća ministara BiH o kupovini zgrade za potrebe UIO.

Njegovu reakciju sa Twittera prenosimo u cijelosti:

"SDA je uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s RS. Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na RS skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili. A Bakir Izetbegović je običan prevarant i lažljivac na dnevnom nivou.

I jučer ponovo slušam SDA, koja ponovo laže i petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UIO u Banjoj Luci, a u suštini "trojka" sada čisti njihove laži. Prije oko 10 godina sa SDA i Izetbegovićem dogovoreno je da se za potrebe UIO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjoj Luci pravi centrala UIO i regionalni centar.

Za taj posao tada je odobreno 56 miliona KM. Dio tog novca, 20 miliona KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prijelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjoj Luci to završi.

Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija. I u Mostaru i u Sarajevu su izgradili i isplatili te regionalne centre, a osporava se samo Banja Luka. Sada SDA napada Trojku, koja pokušava da to riješi. Stvarno treba da budete morbidni ili da budete loš čovjek bez ikakvog karaktera, kakav je Izetbegović, koji je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine", naveo je Dodik na Twitteru.


(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.