10.8.2023. 16:30
0
Vijećnici ostali pri prvobitnoj odluci: Građani će odlučivati o smjeni Srđana Mandića
FOTO: Facebook
Vijećnici u Općinskom vijeću Centar su donijeli konačnu odluku da o opozivu Srđana Mandića građani odluče na referendumu.

Podsjećamo, vijećnici NiP-a, SBB-a, SDA i dio nezavisnih vijećnika su ranije pokrenuli postupak opoziva, a načelnik Srđan Mandić je tražio preispitivanje odluke, prenosi Avaz.

Danima su trajala velika lobiranja, čak je i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković stao uz Srđana Mandića, ali vijećnici su ostali pri prvobitnoj odluci.

Za opoziv je glasalo 16 vijećnika, od njih 31 koliko broji Općinsko vijeće Centar.

Ovakva odluka bi mogla poljuljati odnose unutar trojke, jer su vijećnici NiP-a bili za opoziv, dok su SDP i Naša stranka bili protiv. Već prve naznake toga su se mogle vidjeti jučer kada je dopredsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Dragan Stevanović podnio ostavku na tu funkciju iz razloga što više, kako je rekao, ne vjeruje u projekt Trojke.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.