14.1.2024. 9:52
2
NiP-ova zastupnica mlade u Sarajevu nazvala "hiperprivilegiranom kastom"
Zastupnica NiP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Mia Karamehić Abazović, mlade u Sarajevu koji protestuju zbog iznosa subvencije za kupovinu stana nazvala je "hiperprivilegiranom kastom" uz oštru poruku "da im nije trebalo dati ništa".

"Hiperprivilegirana kasta koja ima novca priuštiti si enormno visoke cijene stanova u KS zahtjeva više?! Nije vam se trebalo dati ništa. Među vama nema radnica u trgovini, radnika u proizvodnom sektoru, čistačica, automehaničara (zaposlenika) ili ih ima neznatno malo", napisala je na X-u.

Podsjećanja radi, mladi u Sarajevu su organizovali proteste ispred Vlade KS zbog vrlo niskih subvencija koje su dobili za kupovinu novih stanova. 

Podsjetimo da grupa mladih smatra da ih je Vlada KS u proteklom periodu obmanula jer je obećala iznos od 10.000 KM uz mogućnost povećanja na 12.000 KM, da bi na kraju trebali dobiti 4.816 KM kao subvenciju za rješavanja stambenog pitanja, iako još ni ta odluka nije objavljena.

(Sead M.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.