24.8.2023. 12:37
1
Košarac o posjeti članova Predsjedništva BiH Ukrajini: Posebno je gadljivo njihovo pojavljivanje sa obilježjima tzv. Armije RBiH
Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac izjavio je da se "privatni pohod Denisa Bećirovića i Željka Komšića u Kijev svodi isključivo na politikanstvo i samopromociju dvojice populista, koji su u vječnoj potrebi da se pokažu kao falsifikatori činjeničnog stanja u BiH".

- Posebno je gadljivo njihovo pojavljivanje sa obilježjima tzv. Armije RBiH. No, mi smo razumjeli poruku. Želim da vjerujem da će i "dušebrižnici" za BiH razumjeti poruku da u političkom životu i sistemu u BiH i dalje postoje oni koji imaju militantne namjere i stavove. Takve namjere uvijek dolaze iz FBiH - napisao je Košarac na Instagramu.

Komšića i Bećirovića nazvao je "militantnim glavama i falsifikatorima" koji, kako je naveo, "žele da okarakterišu Srpsku kao destabilizirajući faktor i lažno je optužuju za disoluciju".

- Upravo oni ne odustaju od militantnih i provokativnih ideja, potvrđujući svoju zadojenost Islamskom deklaracijom. Postavlja se pitanje koga Bećirović i Komšić predstavljaju u Ukrajini? Čije interese zastupaju u Kijevu? Kada bi čovjek dobro razmislio, ne bi se moglo reći čak ni da predstavljaju FBiH, a kamoli da predstavljaju BiH i da u ime BiH iznose bilo kakve stavove - objavio je Košarac na Instagramu.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.