25.8.2023. 18:15
0
Dodik pričao kako je išao u Sarajevo navijati za Srbiju protiv BiH 2010. godine: Problem je što takva utakmica nikada nije odigrana
U Srbiji je jučer upriličena svečana ceremonija otvaranja stadiona u Leskovcu kojoj je prisustvovao i Milorad Dodik čiji je skandalozni govor ponovo privukao pažnju.

Prisutnima se obratio najviši državni vrh Srbije predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a među govornicima je bio i Dodik čije je izlagane bilo u najmanju ruku diskutabilno.

“Moja divna jedna pobjeda bila koju nikad u životu neću zaboraviti. Negdje tamo 2010. godine prvi put je reprezentacija Srbije igrala u Sarajevu protiv te neke Bosne i Hercegovine. Ja sam bio jedini tamo navijač Srbije. Pobijedili smo 2:0 i to mi je bilo važno. Ta mi je pobjeda jedna od najvažnijih i najslađih”, rekao je Dodik.

Nije baš najjasnije na koju je utakmicu predsjednik RS-a mislio u ovom slučaju, budući da nogometne reprezentacije BiH i Srbije nisu igrali pomenute godine, a ni poslije toga.

Zmajevi su davne 2005. godine posljednji put igrali sa reprezentacijom tadašnje države Srbije i Crne Gore, ali od osamostaljenja Srbije nikada nismo igrali sa ovom selekcijom.

Radilo se o susretu kvalifikacija za plasman na SP kada je Srbija slavila u Beogradu minimalnim rezultatom 1:0 u utakmici koju su obilježili napadi na navijače BiH. U Sarajevu je bilo 0:0.

Nakon ispričanih basni prisutnima, Dodik je najavio gradnju stadiona u Banjoj Luci, po uzoru na novoizgrađeni stadion u Leskovcu.

“Svaki uspjeh Srbije je uspjeh i Republike Srpske. Svi mi u Srpskoj navijamo za Srbiju, neću valjda navijati za BiH. Bićemo tu i gospodin Vučić i ja. Da ovdje slavite, da Srbija ovdje pobijedi Bugarsku i da odete na prvenstvo, a da vaš lokalni tim gledamo u najvišem rangu takmičenja”, dodao je Dodik.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.