24.9.2023. 18:57
1
Zahtjev radnika šokirao Bosanca: "Traži mi 100 KM dnevnicu, dva obroka, dvije kafe i još cigare hoće. Zamislite vi to"
Portalu Gpmaljevac.com javio se čitatelj koji živi i radi u Sloveniji i koji se paralelno kući u Bosni i Hercegovini.

Naime, on kako kaže u svom rodnom kraju na području USK gradi kuću da ima kad se jednog dana vrati u Bosnu i Hercegovinu.

U potrazi za radnicima se šokirao kad je čuo koje želje imaju pojedinci.

 - Zamislite vi, on meni kao pomoćni radnik traži 100 KM, dva obroka, dvije kafe, a kao šlag na to sve hoće i cigarete, pa to sve skupa je najmanje 130 maraka jedan običan radnik? -  šokirano govori čitatelj.

- Ja znam da nema radne snage, ali nema ni tih para koliko pojedinci misle, jer tu dnevnicu nemamo ni mi koji radimo u Sloveniji. Za te pare ću čak iz Slovenije dovesti radnika - govori razočarani vlasnik započete bauštele na području USK.
 
- Ja ne znam gdje sve ovo vodi, ali ka dobrom sigurno ne, dodaje za kraj čitatelj portala Gpmaljevac.com.

 
USKRad
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.