1.10.2023. 9:52
0
Zukić: Upali li se koja lampica kod Bošnjaka kad glas najinformisanije države na svijetu kaže da je Srbija spremna za rat?
Šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić podsjetio je na izjavu potparola Bijele kuće Johna Kirbyja da je Srbija podigla svoju vojsku na noge - artiljeriju, tenkove, pješadiju.

"Pitam se - upali li se koja lampica kod Bošnjaka kad glas najinformisanije države na svijetu (SAD) kaže da je Srbija spremna za rat, i to bez presedana - što znači kao nikad dosad, a znamo koliko je puta Srbija ratovala i sad je spremnija nego ikad.

Naglašavam riječi sad, danas, momentalno. Da li Bošnjaci u Srbiji vide (samo) zemlju: zvezdi Granda, izletišta Zlatibor, Novaka, Jokića i drugo?

Zar je baš moguće da Bošnjaci u Srbiji ne vide nimalo zemlju koja je izvor genocida nad njima? I to više njih, uz posljednji kojem je ova današnja generacija Bošnjaka svjedočila?

Zar ne vide bar malo Srbije u zločinima u Srebrenici i Potočarima, u desetinama hiljada ubijenih, u desetinama hiljada silovanih žena i djevojčica, u desetinama hiljada zatočenih i zvjerski mučenih u logorima, u stotinama hiljada protjeranih, u razrušenim gradovima i opustošenim selima…?

Zar su pored očiju i pameti baš toliko slijepi i uspavani? Ne ide Srbija da ratuje u Kinu. Niti se izvinila Bošnjacima, ni odmakla od svojih pretenzija prema Bosni.

Naprotiv! Zar misle da će, ako 'pukne' na Kosovu, ovdje ostati SFF, Baščaršijske noći i drugi danas živući bosanski raskoš i blagostanje? Ne, ne i ne!

Zato, ako SAD kažu da je Srbija danas spremna za rat bez presedana, za Bošnjake više spavanja nema.

Od danas svaki Bošnjak treba biti u pripravnosti bez presedana, a posebno oni koji su na najodgovornijim dužnostima", poručio je Zukić na društvenim mrežama.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.