26.10.2023. 20:26
1
Nezir Pivić iz SDA novi premijer ZDK: HDZ napustio sjednicu!
FOTO: N1
Nezir Pivić iz SDA novi je premijer Zeničko-dobojskog kantona. Novu većinu sada čine SDA, DF, NES, SBB i Klub nezavisnih zastupnika.

Pivić je rođen 4. jula 1983. godine u Zenici. Diplomirao je 2006. godine na Fakultetu kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Obnašao je funkciju zamjenika ministra pravde Bosne i Hercegovine. Na Općim izborima 2022. godine izabran je za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Osim premijerske SDA su pripale i četiri ministarske pozicije. Emir Vračo novi je ministar unutrašnjih poslova, Mirza Mušija ministar je obrazovanja i nauke, Jasmin Čajić rukovodit će ministarstvom poljoprivrede, a Nebojša Nikolić ministar je pravosuđa i uprave.

Demokratska fronta dobila je dva ministarska mjesta. Dženan Čišija ministar je finansija, a Adnan Sirovica ministar je za boračka pitanja.

Stranci NES BiH pripalo je ministarstvo za privredu, a na toj poziciji ostaje dosadašnji ministar Samir Šibonjić.

Iz Kluba samostalnih zastupnika imenovana su tri ministra. Adnan Šabani je ministar za prometno uređenje, Aida Salčinović ministrica je zdravstva, dok je Antonio Šimunović novi ministar za rad i socijalnu politiku.

Zastupnici HDZ-a napustili su sjednicu u znak revolta jer je samo jedan ministar iz reda hrvatskog naroda, piše N1.

(Mubina Lj.)

Vlada ZDK
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.