30.10.2023. 12:37
0
MUP i Tužilaštvo TK u četvrtak javnosti otkrivaju sve detalje istrage o slučaju svirepog masakra u Gradačcu
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona zajedno sa tamošnjim Ministarstvom unutrašnjih poslova u četvrtak će prezentirati pribavljene dokaze i koje su istražne radnje poduzete u slučaju masakra kojeg je počinio Nermin Sulejmanović.

Podsjećamo, Sulejmanović je prvo pretukao pa potom ubio Nizamu Hećimović , dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala. Sve je to, podsjećamo, uživo prenosio putem društvenih mreža.

Tu se njegov krvavi pir nije zaustavio. Potom je usmrtio oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, a njihovu suprugu, odnosno majku Harisu, teško ranio.

Medijima će se obratiti glavni kantonalni tužitelj TK Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

Kako su naveli iz Tužilaštva TK tema konferencije za medije su: provedene istražne radnje i analiza pribavljenih dokaza vezanih za trostruko ubistvo i tri pokušaja ubistva u Gradačcu od 11. avgusta ove godine.

Također, iz Tužilaštva TK navode da su u proteklom periodu obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentirati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon pomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.