6.11.2023. 16:05
0
Svaki dan "ležanja" u hladnjači iznosi 40 KM i tako već skoro tri mjeseca: "Niko neće da ga primi. Nema groblja na koje bi mogli ukopati preminulog"
Tijelo Nermina Sulejmanovića, ubice iz Gradačca, od 11. avgusta nalazi se u hladnjači Komemorativnog centra Tuzla. Kako je rečeno Faktoru u komemorativnom centru, svaki dan ležanja tijela u hladnjači košta 40 KM, što znači da je za gotovo 90 dana akumuliran pozamašan trošak, koji će neko na kraju morati podmiriti.

- Dolazile su amidže Nermina Sulejmanovića koje su htjele da organiziraju ukop, a Grad Gradačac je izrazio spremnost da preuzme troškove. Međutim, problem je mjesto ukopa, odnosno nema groblja na koje bi mogli ukopati preminulog, neće niko da ga primi - kaže Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović 11. avgusta ove godine na području Gradačca počinio je masakr, koji je rezultirao sa tri ubijene i tri ranjene osobe. On je svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pronašao u kući njene tetke, gdje je ranio njenog rođaka Nedima Pamukovića. Nakon toga Nizamu i njihovo dijete odveo je u jednu vikendicu u mjestu Šibovac, ženu je brutalno pretukao, usmrtio je hicem iz pištolja, a čin ubistva uživo je prenosio na društvenoj mreži Instagram.

Nakon toga, u centru grada ranio je policajca Huseina Kotorića i usmrtio Denisa Ondera, a na njegovog oca Đengiza Ondera pucao je na kružnom toku kod pravoslavne crkve. Đengiza Ondera slijedio je do njegove kuće gdje ga je likvidirao, a teško je ranio njegovu suprugu Harisu Onder.

Sulejmanović potom napušta centar Gradačca i odlazi ka Lončarima i Pelagićevu. Policija ga je locirala na napuštenoj farmi u Ledenicama, gdje je počinio samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Od momenta Sulejmanovićevog samoubistva do danas prošlo je 87 dana. U Komemorativnom centru Tuzla istom mediju su rekli da pored 40 KM dnevno, kolika je naknada za ležanje tijela u hladnjači, postoji još blizu 300 KM troškova. Dakle, ukupan trošak Sulejmanovićevog ležanja u Komemorativnom centru Tuzla, do sada iznosi 3.780 KM.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.