9.11.2023. 17:54
0
Članovi Predsjedništva BiH na sastanku s Macronom
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Željka Cvijanović i Denis Bećirović drugog dana radne posjete Parizu sastali su se sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

-Ohrabrujući i veoma važan sastanak s predsjednikom Republike Francuske Emmanuel Macron. Hvala predsjedniku Makronu na direktnoj i nedvosmislenoj podršci nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, poručio je Denis Bećirović.

Također smo svjedočili srdačanom susretu predsjedavajućeg Željka Komšića i Emmanuel Macrona uoči bilateralnog sastanka Predsjedništva Bosne i Hercegovine i francuskog predsjednika.

A dok je Cvijanović prethodno razgovarala je i sa predsjednikom poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja, Marin le Pen i poslanicima te stranke u Narodnoj skupštini Francuske.

Na sastanku, Cvijanović je izrazila posvećenost evropskom putu BiH, ali i žaljenje zbog nedostatka razumijevanja i dvostrukih aršina, koje Evrpska unija primjenjuje prema različitim zemljama, kako piše RTRS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.