9.11.2023. 19:39
0
Vlada KS zatražila platne liste iz osnovnih škola, Sivro traži da povuku zahtjev
Vlada Kantona Sarajevo zatražila je od osnovnih škola u kantonu da dostave podaci koji se odnose na spisak (pregled) radnih mjesta i pregled platnih lista svih zaposlenih , bez da se navode imena i prezimena zaposlenih. Vrlo brzo su se oglasili iz sindikata.

“Nakon što je iz kabineta premijera Vlade Kantona Sarajevo, dostavljen dopis kojim se od osnovnih škola na području Kantona Sarajevo traži da se, između ostalog, dostave podaci koji se odnose na spisak (pregled) radnih mjesta i pregled platnih lista svih zaposlenih, uz dostavljanje podataka koji se odnose na: radno mjesto, koeficijent, osnovnu platu, dodatke na platu i radni staž (sa prekrivenim imenom i prezimenom), od Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH zatražili smo mišljenje po navedenom pitanju tj. da li je dozvoljeno dostaviti tražene podatke bez saglasnosti lica na koja se isti odnose”, stoji u saopštenju koje je medijima uputio Kantonalni odbor (KS) Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH.

U istom saopštenju koje je potpisao predsjednik Saudin Sivro stoji da je od premijera Nihada Uka zatraženo da hitno i bez ikakvog odlaganja stavi van snage spomenuti dopis.

Stavljanje dopisa van snage traži se dok iz Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH ne dobiju odgovor.

“Dostavljanjem naprijed navedenih podataka može otkriti ili uputiti na otkrivanje identiteta lica”, navodi se.

Zahtjev iz Vlade odaslan je 2. novembra.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.