16.11.2023. 13:18
0
Novi vodič kroz Stolac štampan na šest jezika, ali ne i na bosanskom i srpskom
Ovih je dana Javna ustanova (JU) Radimlja izdala vodič/brošuru o Stocu, u kojem su detaljno rastumačeni svi značajni kulturno-historijski lokaliteti koji se nalaze na području Stoca.

Riječ je o vodiču kroz Stolac, koji nosi naziv “Stolac – Muzej pod vedrim nebom”. Isti je financiran sredstvima UNESCO-a, u okviru participacijskog programa 2022./2023., uz sufinanciranje Javne ustanove za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa “Radimlja” Stolac.

Osim na hrvatskom, vodič je tiskan na šest svjetskih jezika: engleski, njemački, slovenski, francuski, poljski i talijanski, saopšteno je iz ove ustanove.

Iako je štampan na šest jezika, vodič nije štampan na dva jezika konstitutivnih naroda u BiH, bosanskom i srpskom.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.