20.11.2023. 12:37
0
Za evakuisane građane Palestine koji nemaju smještaj u BiH, bit će osiguran prostor u prihvatnom centru Salakovac
Državljani Bosne i Hercegovine koji su evakuisani iz Palestine i njihovi palestinski srodnici danas će u popodnevnim satima stići u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je jučer objavljeno, iz Egipta će zajedno stići u Istanbul, a potom u dva odvojena leta u Sarajevo. Prvi avion trebao bi sletjeti oko 14.40 sati, a drugi oko 19.55 sati.

Pokušali smo saznati gdje će biti smješteni oni koji u BiH nemaju smještaj.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa za Patriju kaže da će bh. državljani ići u svoj smještaj, ukoliko ga imaju u BiH.

- Smještaj ostalih je u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine - rekao je Laketa za Patriju.

Ministar civilnih poslova Sevlid Hurtić potvrdio je za Patriju da je napravljen plan za osobe koje nemaju smještaj.

- Osobe koje nemaju smještaj u Bosni i Hercegovini bit će smještene u izbjegličko - prihvatnom centru Salakovac - kazao je za Patriju ministar Hurtić.

(NAP/Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.