24.11.2023. 15:43
1
Tužilaštvo KS: Postoji više predmeta koji se vode protiv Amira Pašića Faće
Tužilaštvo Kantona Sarajevo radi na više predmeta koji se vode protiv Amira Pašića zvani Faćo, potvrdili su za N1 iz Tužilaštva KS.

Općinski sud Sarajevo odbio je jučer prijedlog za određivanje pritvora Pašiću zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo KS tada je predložilo pritvor zbog opasnosti da bi Amir Pašić Faćo na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te da bi uništio ili sakrio dokaze.

”Isti predmeti se odnose na krivično djelo Iznuda iz člana 295. Krivičnog zakona FBiH, krivično djelo Nasilničko ponašanje iz člana 362. KZ FBiH, te krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. istog Zakona. Prijave su podnesene putem MUP-a KS i FUP-a, te kada budu donesene tužilačke odluke, javnost će biti blagovremeno informisana”, navode iz Kantonalnog tužilaštva KS.

FUP na upit N1 odgovorila je da je Federalna uprava policije zaprimila tri prijave koje se odnose na navedeno lice. Također informisali su javnost da Federalna uprava policije uz nadzor Kantonalog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u smislu prikupljanja informacija koje se odnose na navedene prijave.

Pašić je uhapšen prije tri dana zbog prijetnji sudiji koje je uputio na društvenoj mreži TikTok. Inače, Pašić je osoba koja je od ranije poznata po kriminalnim aktivnostima te je i osuđivan. U posljednje vrijeme poznat je po TikTok objavama gdje nerijetko upućuje razne prijetnje i dogovara međusobne obračune.

Do trenutka kada je Pašić uputio prijetnje sudiji, što je rezultiralo njegovim ekspresnim hapšenjem, putem TikToka prijetio je i vrijeđao mnoge osobe iz javnog života. Nezvanično, Pašić je nedavno prijetio pištoljem licu koje je ga je prijavilo nadležnima ali tada nije bio uhapšen.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.