28.11.2023. 15:32
0
Dizdarević: Grupa oko SDA je spremna da obori ovaj konkurs. Može se desiti da gledamo dugoživućeg v.d.
Sebija Izetbegović smijenjena je jučer sa pozicije generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Izetbegović je ovom ustanovom rukovodila od januara 2016. godine.

Poznati bh. neurohirurg Kemal Dizdarević za portal N1 kratko je prokomentirao smjenu Sebije Izetbegović sa pozicije direktorice KCUS-a.

“O pomenutoj doktorici medicine je već sve rečeno, o njoj nemam više ni jedan komentar. Ali uskoro će biti potreban detaljan osvrt na procese koji su smjeni prethodili, te na procese koji su proizašli iz ove smjene. Čini se kako je grupa oko SDA spremna i da čak ima realan potencijal da obori ovaj konkurs. Može se desiti da gledamo dugoživućeg v.d. Nadajmo se pomaku, zbog pacijenata”, kazao je Dizdarević za N1.

Podsjetimo, smjenu Izetbegović je 30. oktobra pokrenuo Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kao razlog za smjenu, navedeno je da Izetbegović ne ispunjava više uslove za obavljanje te pozicije, nakon što su joj oduzete akademske titule, kao i profesura na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, navedeno je u saopštenju za javnost Upravnog odbora KCUS-a krajem oktobra.

Na smjenu stigao je veliki broj reakcija, a sve su prokomentirali i Sebija i Bakir Izetbegović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.