15.12.2023. 8:47
0
Mirnesa iz Busovače koja služi zatvorsku kaznu se zaljubila: Čeka dozvolu za vjenčanje, a i zaručnik joj je robijaš
Mirnesa S., (42), koja u Njemačkoj služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe 1,25 miliona eura iz kompanije za prijevoz novca u kojoj je radila, iznenadila je javnost viješću da bi se uskoro mogla vjenčati.

- Zaljubljena sam, zaručena i čekam vjenčanje. Željela bih čim prije dobiti dozvolu za vjenčanje - rekla je Mirnesa S., kad su je novinari njemačkog RTL-a prije nekoliko dana posjetili i pitali koja joj je novogodišnja želja.

Mirnesa se sa svojim odabranikom još nikad nije srela. Nisu se vidjeli, ali se dopisuju. Otkrila je kako je i on u zatvoru zbog pljačke te će tamo ostati najmanje do novembra 2026. godine.

- Zaručili smo se i već predali zahtjev za vjenčanje, ali trajat će vječnost da sve dozvole budu gotove - kaže Mirnesa.

Na pitanje zašto im se toliko žuri kad su oboje u zatvoru, Mirnesa je kazala kako im je to jedina mogućnost za susrete.

Naime, zabranjeno je lično upoznavanje ili video razgovor preko Skypea. Ali sve bi to bilo moguće kada bi se ona i njen zaručnik vjenčali.

Mirnesa S. ne sumnja da je njen zaručnik ovaj put onaj pravi.

- Tako smo slični, nevjerovatno, iz onoga što pišemo se vidi da se nevjerovatno dobro slažemo. Jednostavno bolje upoznaješ ljude preko dopisivanja. Ovo je tako intenzivno. Uvijek sam željela nekoga ko također želi djecu. Nekoga ko jednostavno čita svaku želju žene, ko se prema ženi ponaša kao prema dami. Trebala sam završiti u zatvoru kako bih upoznala muškarca svojih snova - zaključila je Mirnesa.

Mirnesa je otkrila kako je u kontaktu i s majkom svog zaručnika. Rekla je kako nije tražila ljubav u zatvoru, niti još jednog kriminalca, ali se zaljubila.

- I ja sam bila ili postala kriminalac, ali to me ne čini gorom osobom. Ne biste trebali odmah osuđivati osobu samo zato što je počinila jedan ili više zločina. Osoba se može promijeniti. Stariš, razmišljaš drugačije - kaže Mirnesa.

Isto je i s njenim zaručnikom. On također želi započeti novi život, kaže ona.

- Samo normalan život s malom kućom na selu. Ostavljajući prošlost iza sebe. A tu je i planiranje porodice - otkriva Mirnesa, prenosi Fenixmagazin.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.