18.12.2023. 17:42
7
Jasmin Kadić upozorava: Elvedin Pezić javno daje instrukcije, iz svog vjerskog ugla, kako maltretirati i tući žene
Elvedin Pezić, vjerski predavač, nedavno je privukao pažnju šire javnosti time što tvrdi da postoje situacije u kojima je mužu opravdano udariti suprugu. Elvedin Pezić unatoč tome sinoć je održao predavanje u Gradačcu. Tim povodom oglasio se Jasmin Kadić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u TK.

„Nakon ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu, u živom prenosu i skoro svakodnevnih vijesti o premlaćivanju žena, prijetnji smrću ženama i drugih oblika nasilja nad ženama, izvjesni Elvedin Pezić javno daje instrukcije, iz svog vjerskog ugla, kako maltretirati i tući žene.

Jučer je taj opskurni predavač održao tribinu u Gradačcu. Ne smijemo potcjenjivati bilo koji oblik zagovaranja nasilja, banalizirati ga i prešutiti. Najmanje što građani Gradačca trebaju napraviti je osuditi gostovanje Pezića.

Pezić dok javno ne zatraži oprost zbog svojih instrukcija o nasilnom postupanju sa ženama, ne bi smio biti gost niti u jednom javnom prostoru u vlasništvu javnih institucija, što se desilo jučer u Gradačcu.“

(Ajdin B.)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.