30.12.2023. 19:04
0
U Sarajevu sve spremno za proslavu: Centrom prošetao i legendarni Vučko
Ostalo je malo više od 24 sata do ulaska u Novu 2024. godinu; ako je sudeći po fotografijama sa ulica Sarajeva, glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine će biti krcat domaćim i stranim gostima, saopćila je Gradska uprava.

Novogodišnja proslava počet će koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu u 19.30 sati dok će definitivno spektakl uslijediti u Titovoj ulici, gdje od 21 sat počinje program "Sarajevska priča". Nastupit će Laka, Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje i Crvena Jabuka.

Da je novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu potvrđuju i fotografije sa ulica. U popodnevnim satima, Saračima, Ferhadijom i Titovom ulicom prošetao je popularni Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine. U pratnji gradonačelnice Benjamine Karić i domaćina programa „Sarajevska priča“ Zenita Đozića Zene, Vučko je pozdravio stotine građana i turista a da je bio atrakcija na ulicama glavnog grada, svjedoči i to što se od Vijećnice do Katedrale „šetkao“ i slikao skoro dva sata.

Prema podacima Turističke zajednice Kantona Saraevo i Booking.com, smještajni kapaciteti u Sarajevu su popunjeni a gosti pristižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Organizatori novogodišnjeg programa „Sarajevska priča“ i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još jednom apeluju građanima i gostima da se pridržavaju pravila u izmijenjenom režimu saobraćaja i poštuju sve uslove i pravila koja važe u Titovoj ulici na Javnom dočeku Nove godine 31. decembra.

Ulazi u Titovu ulicu su otvoreni od 19.30 sati iz pravca Aria Centra, ulica Kulovića, Dalmatinska i Šenoina.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.