5.1.2024. 19:11
0
Željka Cvijanović: Ne mogu vjerovati da se i Ramo Isak nije oglasio, pa da sve bude duhovitije
Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, izjavila je danas u Banjoj Luci da niko ne pita ministra odbrane Zukana Heleza o mijenjanju i donošenju ustava, jer se zna postupak za takvu promjenu, piše portal Politički.ba.

"Ne mogu vjerovati da se i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak nije oglasio kako bi sve bilo duhovitije",  rekla je novinarima Cvijanović, komentirajući izjavu Heleza da će biti vraćen "stari ustav BiH i ukinuta Srpska ukoliko predsjednik RS-a Milorad Dodik krene u proces otcjepljenja od BiH".

Ona je naglasila da su izjave Heleza i iz FBiH bombastične, ali i simptomatične po tome što je iz njih vidljiva potreba da se "nekome nešto nameće, uzima, uzurpira i kreira".

"Ako se ozbiljno vide poruke iz FBiH, ma kako nekada djeluju šaljivo i glupo, vidi se da tamo stalno postoji potreba da se nekome nešto nameće, uzima, uzurpira i kreira šta će biti država po njihovoj mjeri i ignoriraju ostali, odnosno žele se izbrisati identiteti i nametnuti lažni jedinstveni identitet za sve", istakla je Cvijanović.

Ona kaže da je RS navikla na prijetnje iz FBiH, ali i da postoje ambasadori koji su odavno izašli iz okvira pristojnog diplomatskog ponašnja u državi domaćinu.

"Ustav će biti onakav o kakvom se dogovore narodi i ako se ikada bude mijenjao bit će na način propisan procediurama", rekla je Cvijanović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.