7.1.2024. 12:01
1
Zukan Helez zaprijetio da će biti kažnjen svaki vojnik OSBiH koji bude slavio neustavni Dan RS-a
Ministar odbrane BiH, Zukan Helez, najavio je reakciju u slučaju da pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane BiH prisustvuju obilježavanju neustavnog dana RS.
On je to potvrdio u svojoj današnjoj izjavi za Dnevni avaz.

- Zakon jasno propisuje rad, ponašanje i djelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH i svaka radnja izvan toga podliježe disciplinskoj i krivičnoj odgovornosti. Oružane snage i Ministarstvo odbrane imaju svoje službe koje su po zakonu zadužene da to prate i da podnose izvještaje – kaže Helez za Avaz.

- Ako su sve oči uprte samo u ovo Ministarstvo i Oružane snage, a sva ostala ministarstva puste svoje uposlenike, onda nismo ništa postigli. Ovdje je potrebna reakcija svih ministarstava, pravosudnih organa - Suda i Tužilaštva, kao i Ureda visokog predstavnika – ističe Helez.

Komentirajući najavljene letove američkih aviona iznad BiH uoči obilježavanja dana RS, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio diskriminatornim i neustavnim, Helez pojašnjava da se radi o dijelu programa obuke pripadnika Oružanih snaga BiH od strane partnera iz SAD-a, prenosi Dnevni avaz.

(Sead M.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.