8.1.2024. 19:40
0
Vildana iz Bugojna treba pomoć dobrih ljudi: Karcinom grlića uništava njen organizam
Vildana Zukanović iz Bugojna trenutno se nalazi u jednoj od istanbulskih bolnica i trpi neizmjerne bolove. Karcinom grlića maternice uništava Vildanin organizam.

Za karcinom je saznala u martu prošle godine kada zbog obilnog krvarenja i posljedične anemije biva hospitalizirana.

Ubrzo potom joj je urađena histerektomija i adneksektomija, odnosno uklanjanje maternice i jajnika. Prilikom operativnog zahvata povrijeđen je mokraćovod i ugrađen stent, te poslije dva mjeseca izvađen. Liječenje je nastavila sa hemoterapijama i zračenjem, ali dolazi do komplikacija i akutnog hepatitisa koji je ubrzo saniran.

Ova 34-godišnja djevojka u oktobru mjesecu 2023. godine zbog bolova u kukovima odlazi na kontrolu i saznaje strašnu vijest da je bolest metastazirala na kosti.

Za njeno liječenje, odnosno spas života i smanjenje bolova potrebno je 45.480 eura. Iz udruženja "Pomozi.ba" su klinici dali garanciju da će pokriti troškove liječenja.

Ovoj djevojci osim poziva na broj 17046 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili putem njihovih žiro računa. Više informacija pogledajte OVDJE.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.