25.1.2024. 19:11
0
Novi detalji u istrazi protiv Hadžibajrića: Navodno uložio velike svote novca u solarne panele
Federalna uprava policije (FUP) provjerava novu prijavu protiv uhapšenog i pritvorenog bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog sumnje u nove nepravilnosti i zloupotrebu službenog položaja dok je bio na čelu ove općine, saznaje "Avaz".

Naime, Hadžibajrić, kojeg su na aplikaciji Sky zvali Beg i Hadžija, prijavljen je da je navodno ulagao novac zajedno s još jednom osobom u solarne panele u Čapljini. Ova firma zatim je prodavala struju na bh. tržište i ostvarila zaradu, prenosi danas Avaz.

Prema informacijama “Avaza” iz prijave koja će, uz izvještaj, biti proslijeđena Tužilaštvu, Hadžibajrić je navodno uložio velike svote novca u ovaj biznis, koji je očito dobro krio, kao i brojne nekretnine.

FUP i Tužilaštvo već su otkrili sakrivenu Hadžibajrićevu imovinu u Hrvatskoj i Sarajevu, od vile u Baškim Vodama, koja je plaćena 156.000 KM, do vlasništva u brojnim nekretninama u Starom Gradu, piše Avaz.

Prema informacijama "Avaza", Tužilaštvo će do kraja sedmice, najvjerovatnije, tražiti novo produženje pritvora za Hadžibajrića. Uskoro mu istječu tri mjeseca. Bit će tražena još dodatna tri. U tom periodu bit će podignuta i optužnica, prema pisanju Avaza.

(Sead M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.