29.1.2024. 12:24
0
Šemsudin Dedić izabran za predsjednika Gradskog odbora SDA Bihać
U Bihaću je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Bihać za mandatni period 2023–2027. godina.

Ubjedljivom većinom glasova za predsjednika GO SDA Bihać izabran je Šemsudin Dedić, dok su za potpredsjednike izabrani Emir Šabić i Ines Delić.

Članovi Skupštine GO SDA Bihać izabrali su i članove Izvršnog odbora Stranke, koji je proširen sa 15, na ukupno 25 članova. Izabrani su i članovi Skupštine Kantonalne organizacije SDA Unsko-sanskog kantona, ispred GO SDA Bihać. Data je podrška aktuelnom predsjedniku KO SDA USK-a Jasminu Musiću, za ponovnu kandidaturu na ovu poziciju u Stranci.

Šemsudin Dedić aktuelni je zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Bio je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, a u prethodnom periodu obavljao je dužnost federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; premijera i ministra finansija USK-a.



(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.