4.2.2024. 12:13
7
Konačno se oglasio i Fahrudin Solak: "Rekoše da šutim, da sam potonuo, a ja imam šta da kažem, na nepravdu i povredu koju su napravili"
Bivši direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak oglasio se na svom Facebooku najavom večerašnjeg gostovanja u emisiji Istraga sedmice.

Na svom Facebook profilu je napisao. 

"…rekoše, da šutim , da sam potonuo, a ja imam sta da kažem, na nepravdu i povredu koju su napravili. Da, imam šta za reći i to ću učiniti  večeras gostovanjem u emisiji 'Istraga sedmice'", napisao je, između ostalog, Solak.

Solak je u pravosnažnoj presudi Suda Bosne i Hercegovine osuđen na šest godina zatvora. 

Fadil Novalić, bivši federalni premijer osuđen je na četiri godine zatvora, dok je Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline” dobio pet godina.

Krivom je proglašena i Hodžićeva kompanija „Srebrena malina“ preko koje je nabavljeno 100 respiratora. “Srebrena malina” mora platiti 200.000 KM kazne, dok Hodžić mora vratiti imovinsku korist koju je ostvario, a ona iznosi 694.477 KM.

Jelka Milićević, tadašnja Novalićeva zamjenica i komandantica Civilne zaštite entiteta FBiH je oslobođena optužbi.

 
7
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.