21.2.2024. 21:32
2
Ovako u Zenici završavaju vozila višestrukih povratnika u prekršajima
FOTO: Screenshot
Jedno po jedno. U Zenici su uništena su vozila čiji su nesavjesni vozači brutalno kršili saobraćajna pravila. Prilikom uvida u prekršajnu evidenciju utvrđeno je da se radi o vozačima višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja.

To su najčešće oni koji su vozili u alkoholiziranom stanju, imali neregistrovana vozila, preticali… Oni koji su svojim postupcima predstavljali opasnost na ulicama, ugrožavali živote i imovinu drugih ljudi.

“Ovim želimo da damo poruku svim višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja. Da vide na koji način će završiti vozila koja se koriste kao sredstvo izvršenja tih prekršaja. Ovo je poruka i pokazatelj da represivnim metodama policijske agencije mogu osigurati bezbjednost u saobraćaju”, kaže Admir Gazić, policijski komesar MUP-a ZDK.

Uništeno je 29 putničkih motornih vozila, dok su na istom mjestu obilježena 22 vozila koja će u narednom periodu putem javnog poziva biti prodata. Na poziv se mogu javiti isključivo pravna lica, a vozila se ne mogu registrovati. Odnosno mogu se koristiti za dijelove ili staro željezo.

“Bitno je napomenuti da je Uprava policije u proteklih osam godina od nesavjesnih vozača oduzela više od 1.000 putničkih motornih vozila. Od toga 291 vozilo je uništeno plus ovaj današnji broj, dok je 200 vozila prodato putem licitacije pravnim licima”, ističe Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

S obzirom da je saobraćajna kultura vozača na veoma niskom nivou, ove represivne aktivnosti koje imaju preventivni značaj MUP ZDK provodi od 2015. godine.

Ističu da vrijednost vozila nema značaj, te su znali uništiti i vozila koja vrijede nekoliko desetina hiljada maraka.

Video pogledajte OVDJE. 

(Erna H.) 

MUP ZDK
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.