25.2.2024. 19:51
0
Velika akcija MUP-a RS u Bijeljini i Zvorniku: Jedna osoba uhapšena, 15 saslušano
?edna osoba je uhapšena po Interpolovoj potjernici, a u policiju je dovedeno 15 osoba tokom pojačanih policijskih aktivnosti u Bijeljini i Zvorniku, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopćenju se navodi da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini sproveli pojačane aktivnosti na području Bijeljine i Zvornika na osnovu analize sigurnosnih pojava, a s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

Dodaje se kako je prilikom realizacije planiranih aktivnosti u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno 15 osoba koje su bila predmet kriminalističke obrade.

- Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedna osoba je uhapšena po raspisanoj Interpolovoj potjernici - ističe se u saopćenju.

Iz MUP-a RS-a su dodali da se nastavlja rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja, prenosi RTRS.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.