29.2.2024. 12:00
2
Sud odbio molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora za osuđene Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića
FOTO: Dnevni Avaz
Sud je odbio molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora za osuđene Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, rečeno je danas iz Suda BiH.

U skladu sa članom 147. ZIKS BiH, na odluku o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora osuđeni imaju pravo podnijeti žalbu u roku od tri dana. Žalba odgađa izvršenje kazne.

Sud zaprimio molbu advokata osuđenog Fadila Novalića za odgodu početka izdržavanja kazne zatvora. Sud po ovim molbama svoju odluku donosi u skladu sa članom 145. ZIKS BiH ispitujući uslove iz ovog člana, te dalje postupa u skladu sa ZIKS BiH, rečeno je iz Suda BiH.

Fadil Novalić, bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na četiri godine zatvora zatražio je odgodu izvršenja kazne u zatvoru u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu.

Podsjećamo, Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina zatvora. 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.