29.2.2024. 19:00
0
Produžen pritvor ubici Farisa Pendeka i njegovim pomagačima: Pištolj i dalje nije pronađen
Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te je produžio pritvor Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka te njegovim pomagačima Elmedinu Gradišiću i Mersimu Saljeviću, javlja Avaz.

Tužiteljica Iva Kurilić tražila je produženje pritvora za naredna dva mjeseca.

Pritvor Šumanu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke ili prikriti dokaze. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Adem Šuman je 28. januara usmrtio Farisa Pendeka jednim hicem iz pištolja u sarajevskom naselju Otoka.

Pištolj nije nađen, ali je u Citroenu u kojem je bio Pendek pronađeno zrno koje je pogodilo mladića.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.