25.4.2024. 16:01
1
Predložena inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka
Danas je na sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo pokrenut prijedlog da se most u naselju Otoka nazove po nedužno ubijenom mladiću Farisu Pendeku.

Faris Pendek je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen iz vatrenog oružja u naselju Otoka, a inicijatori ove ideje smatraju da most na Otoci simbolizira Farisov život i treba biti trajna opomena i uspomena na nedužno ubijeno dijete.

„Faris je ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom, a njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju. Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talent, te podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove“, rekao je vijećnik Mirza Memišević u ime 'Akademije fudbala Sparta' koju je Faris pohađao.

Memišević je ovaj prijedlog uputio uz saglasnost porodice ubijenog.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.