10.3.2024. 12:33
0
Iz SDA se "obrušili" na Okerića i Katicu: Ranjavanje djevojke na Baščaršiji nije kulminacija ove situacije
Posljednja pucnjava na Baščaršiji i ranjavanje djevojke nije kulminacija narušene sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo već njen kontinuitet, što stranke „Trojke“ i njihovi partneri u vlasti uporno ignorišu skrivajući se od odgovornosti i podređujući sigurnost građana svom komforu.

Navodi se ovo saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo povodom narušene sigurnosne situacije u KS i dodaje: "Činjenica da u posljednjih nekoliko mjeseci u Kantonu Sarajevo imamo dvocifren broj pucnjava, pa čak i ubistava, ne potvrđuje samo da je sigurnosna situacija katastrofalna već i da izostanak bilo kakvih mjera s ciljem preveniranja nasilja ohrabruje kriminogene osobe koje se više uopšte ne ustručavaju koristiti vatreno oružje na javnim mjestima".

"Ubistva Farisa Pendeka, Emire Maslan, Esada Šatare, mafijaška likvidacija Harrisa Österdahla, javnosti nikada razjašnjeni slučaj pronalaska tijela sa kesom na glavi u Miljacki, te niz pucnjava i ranjavanja u ugostiteljskim objektima i ostalim javnim mjestima za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića nisu dovoljan razlog za sazivanje hitne tematske sjednice, a za Vladu Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu podstrek za poduzimanje mjera koje će zaustaviti talas nasilja. Pitanje koje se nameće jeste koliko još ljudskih života trebamo izgubiti da „Trojki“ na dnevni red umjesto kadroviranja, tenderisanja i trošenja javnog novca dođe i pitanje sigurnosti naših građana", pitaju iz SDA.

Kako kažu, pri tome svakodnevno svjedočimo i divljanju vozača na gradskim saobraćajnicama, sa nerijetkim epilogom u vidu smrtnih posljedica ili teških povreda pješaka, na što je vlast „reagovala“ učešćem na protestima, obećanjima i bez ikakvih konkretnih poteza koji će spriječiti takvo ponašanje.

"S obzirom da Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova očigledno ne žele ili nisu u stanju riješiti ovaj problem, zahtijevamo od predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića da konačno prestane odbijati sazivanje vanredne tematske sjednice na kojoj će se utvrditi konkretni koraci koji će unaprijediti sigurnost u Kantonu Sarajevo", zaključuju iz SDA.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.