23.3.2024. 21:17
0
Ministar Šteta objavio: "Viseći" kružni tok u Boljakovom potoku spojen s IX transverzalom
'Viseći' kružni tok u Boljakovom Potoku u Sarajevu spojen je sa IX transverzalom, potvrdio je ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Kružni tok koji se nastavlja graditi sa mosta koji počinje iz ulice Džemala Bijedića "visit će u zraku" na stubovima kao i dvije kolovozne trake koje vode prema autoputu.

Ovo će biti najkraći pravac kretanja iz stambenih naselja s desne strane Miljacke ka Alipašinom Polju, odnosno dalje ka Centru ili Ilidži. Time će se rasteretiti pravac prema Buća Potoku i Pofalićima. Osim toga, smanjit će se gužve koje nastaju na Stupskoj petlji i povezanim ulicama, odnosno na izlazu iz grada, s obzirom na to da će se preko nove transverzale moći nastaviti direktno prema autoputu ili Rajlovcu i Vogošći.

Kompletan objekat kružnog toka će se nalaziti na stubovima, cijeli prostor platoa, od oko 2.000 kvadrata ispod njega, bit će u funkciji naselja.

Jedan dio tog prostora će biti namijenjen za parkiranje vozila, ali i za poslovne i druge sadržaje, kao i pješačku zonu. Završetak radova planiran je do kraja ove godine.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.