12.3.2024. 12:07
1
Ministar Šteta obišao radove u Novom Gradu
U sarajevskoj općini Novi Grad počela je obnova saobraćajnice Bulevar Mimara Sinana na Dobrinji, u ukupnoj dužini od 1,8 kilometara.

Radovi će se izvoditi u fazama, a prva faza počinje danas u dužini od 675 metara, a obzirom na obimnost projekta, širinu saobraćajnice, očekivanja su da bude završena za 180 dana.

Vrijednost projekta je oko 5 miliona, a Ministarstvo saobraćaja za ovaj projekt izdvaja 4,6 miliona KM, prema Okvirnom sporazumu koji je potpisan na tri godine. Obnova ove saobraćajnice od velikog je značaja za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Ovom ulicom dnevno prođe oko 14.500 vozila, a vozila javnog prevoza dnevno prođu oko 500 puta. Završetkom projekta značajno će se promijeniti kvalitet i udobnost vožnje, jer je saobraćajnica u veoma lošem stanju. Pored obnovljene saobraćajnice i obnovljenih trotoara, cijelom dužinom bit će izgrađena i biciklistička staza. 

Uz to, kompletna rasvjeta dužinom saobraćajnice bit će zamijenjena novom LED rasvjetom. 

Nešto kasnije, naša ekipa zatekla je Štetu u ulici Majdanska u neposrednoj blizini Općine Novi Grad, gdje se radi rekontrukcija saobraćajnice.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.