25.4.2024. 11:47
0
Suljagić: "Dodik i Vučić pričaju jer ne mogu da rade, da mogu uraditi..."
FOTO: n1
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na društvenoj mreži X povodom sve žešćih istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Rezoluciji o Srebrenici koja bi se 2. maja trebala naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

"Ulazak u bilo kakvu debatu sa SNSD-om (i Dodikom) i predsjednikom Srbije u ovom trenutku znači samo pasti u njihovu zamku i dati još više municije Rusiji (i Kini) da spriječe usvajanje rezolucije.

Dodik i Vučić pričaju zato što ne mogu da rade ono što pričaju. Da mogu uraditi, ne bi pričali", naveo je Suljagić.


Prethodno je na istoj društvenoj mreži objavio:

"Uradili smo sve što smo mogli. Cijeli tim Memorijalnog centra Srebrenica je na ovome vrijedno radio bez prestanka posljednja dva mjeseca. Nadam se da će biti dovoljno. Hvala svima na podršci".

Iz Memorijalnog centra Srebrenica danas su potvrdili da su sve planirane aktivnosti u vezi sa zagovaranjem i podizanjem svijesti javnosti u vezi s usvajanjem Rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici realizirane s uspjehom te poručili: Vrijeme za posljednje korake za zagovaranje usvajanja rezolucije o genocidu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.