4.5.2024. 15:44
0
I ovo je moguće: Par napustio Englesku i došao u Blagaj da živi
FOTO: Denis Kapetanović / Bljesak.info
Leane i Al Eliot, engleski par koji je proteklih desetak godina proveo istražujući gotovo sve europske zemlje, odlučili su svoj novi dom naći u Blagaju, pokraj Mostara, prenosi Bljesak.info portal.

Ova odluka uslijedila je nakon dugog niza godina provedenih u promjenjivim okruženjima, od Španjolske do Litve, a Blagaj ih je osvojio svojom prirodom, klimom i opuštenim načinom života koji podsjeća na španjolsk.

Dok su u Engleskoj vladale političke turbulencije vezane uz Brexit, Elioti su odlučili započeti svoje putovanje s ciljem pronalaska idealnog mjesta za život. “Stavili smo sve što imamo u automobil i krenuli na putovanje. Najduže smo se zadržali u španjolskoj Malagi, gdje smo proveli četiri godine”, rekao je Al, objašnjavajući kako je inicijativa za ovu avanturu došla od njegove supruge.

Nakon što su pandemija COVID-19 i povezana ograničenja privremeno zaustavila njihove planove, Elioti su nastavili svoju potragu, posjetivši i Hrvatsku te Sloveniju, prije nego što su se konačno naselili u Blagaju 2023. godine.

Leane i Al su bili očarani Blagajem već pri prvom posjetu: “Bila je to jako topla jesen i zaista smo bili oduševljeni svime. Boje, ljudi, priroda – sve je bilo savršeno.”

Odluka o trajnom preseljenju pala je gotovo odmah nakon njihovog dolaska.

“Nakon samo tri dana ovdje, odlučili smo ostati zauvijek. Posjetili smo Ured za strance i raspitali se o mogućnostima za trajni boravak”, objasnio je Al. Par je odlučio pokrenuti vlastitu kompaniju u BiH, iskoristivši Leanine kontakte u Engleskoj i Al-ove vještine u marketingu i nekretninama.

Leane, po struci psihologinja, danas radi s brojnim engleskim tvrtkama, savjetujući uposlenike kako očuvati produktivnost i mentalno zdravlje na radnom mjestu. Osim toga, pokrenuli su i dva podcasta, jedan usmjeren na marketing, a drugi na njihove avanture tijekom putovanja. Elioti su također počeli učiti jezik i upoznavati lokalnu kulturu i običaje.

Uprkos birokratskim preprekama, kao što su zahtjevi za razne potvrde i ovjere koje su im bile nove i neobične, Elioti ostaju pozitivni i fokusirani na prednosti života u BiH.

“Ovdje ljudi cijene prijateljstva, obitelj i zajednicu, što je za nas novi i privlačan način života. U Engleskoj se mnogo ulaže u materijalne stvari, dok ovdje možemo zastati i uživati u trenutku”, kaže Leane.

Ovaj par sada živi život punim plućima u Blagaju, uživajući u prirodi, lokalnim vinima i šetnjama s njihovim psom Peanutsom.

Dok nastavljaju svoj novi život u BiH, nadaju se da će ovo mjesto ostati mirno utočište koje su zavoljeli, daleko od bučnih gradova i stresa koji su ostavili iza sebe, piše Bljesak.info.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.