8.5.2024. 9:38
0
Šta se dešava u Mostaru: "Dronovi nadlijetaju istočni dio grada, ostavljeni pogrebni vijenci i smrtovnica"
Sanel Kajan, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, jutros je na društvenim mrežama objavio fotografije lažnih smrtovnica, upaljenih svijeća i pogrebnih vijenaca koji su osvanuli u istočnom dijelu Mostaru.

Pored toga, Kajan je kazao da su dronovi "ponovo nadlijetali istočni dio grada". 

- Noćas su u mostarskom naselju Donja Mahala "nepoznate osobe" postavile upaljene svijeće, šahovnice i mrtvačke vijence.

Ovo govori o potpunoj nespremnosti za sprečavanje događaja koji uznemiruju stanovnike.

Također, po Carini, u Cernici, na Bulevaru zalijepili su smrtovnice Veležu, u kojem su među "ožalošćenim" navedene i Balije.

Dronovima su ponovo nadlijetana naselja u istočnom dijelu grada.

Bošnjaci su u Mostaru ne samo ugroženi, nego i u opasnosti! U ovu situaciju dovela nas je bezidejna, besciljna i poražavajuća politika onih koji se vole predstavljati kao zaštitnici Bosne i Hercegovine, bošnjačkog naroda i zaštitnici pola Mostara, jer su se druge polovine odrekli još 1993. godine, napisao je Kajan.



S obzirom na fotografije, može se zaključiti da je riječ o nastavku prepucavanja između dvije navijačke skupine iz Mostara koje je u proteklom periodu preraslo u napade, provale, ali i općenito povećane tenzije u gradu.

 
Mostar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.