8.5.2024. 17:57
0
Lidl u BiH gradi objekat vrijedan čak 200 miliona KM
FOTO: biznisinfo.ba
Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH.

Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka.

Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gadnja samo ovog objekta koštati čak 100 miliona eura. Riječ je o ključnom objektu za poslovanje kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini.

Činjenica da će biti uloženo 100 miliona eura dodatno potvrđuje Lidlovu posvećenost razvoju lokalne ekonomije i zajednice, piše BiznisInfo.ba.

Kako smo ranije pisali, ovaj logistički centar će biti ključna karika u distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica. Prostirat će se na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od 8 fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine.

Inače, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji nekoliko marketa, zapošljavanju i obuci radnika itd. Mnogi naši sugrađani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Firma Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 miliona KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti. Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini.

Prije nekoliko dana počela je gradnja prvog maloprodajnog objekta u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, a BiznisInfo.ba je otkrio da je Lidl kupio i parcele u Vogošći i Lukavici.

Počela je i gradnja marketa u Gračanici kao i u Mostaru.

Lidl
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.