10.5.2024. 15:30
0
Klanjana dženaza svirepo ubijenoj Halidi Mujedinović
FOTO: Avaz
Na mezarju "Mešino brdo" u Gradačcu klanjana je dženaza i obavljen ukop zvijerski ubijene Halide Mujedinović.

Nju je, podsjetimo, ubio njen suprug Refik Mujedinović sjekirom, nakon čega je on izvršio samoubistvo u Srebreniku. 

- Stojimo pred još jednom žrtvom nasilja u porodici. Klanjamo se rahmetli Halidi, jer je ovozemaljski život okončala iz nasilja. Statistika kaže da je svaka treća žena u BiH, u kojoj ili zakoni nisu dobri, ili institucije ne rade svoj posao, žrtva nasilja. Država treba da uradi svoje, da budemo sigurni. Bolesne treba da liječi. Pozivam vas kao vjernike da osudite nasilje u porodici, da ga prijavite, da zaštitite žrtve - kazao je prisutnima ef. Mujo Durmišević, imam u džematu Vida 2.

Potom je sin zvjerski ubijene Halide Mujedinović Smajić Adnan sa rođacima donio tabut svoje majke do mjesta gdje je ukopana.

- Eh, ljudi moji, ovo ovako ne ide, sutra je tačno devet mjeseci otkako nam je pomahnitali zločinac Nermin Sulejmanovic pobio troje sugrađana, Nizamu Hećimović, te oca i sina Denisa i Ondera Džengiza (Cengiz), a mi danas nažalost klanjamo dženazu našoj Halidi, žrtvi nasilja - kazao je jedan stariji čovjek.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.