21.6.2024. 16:14
0
Nihad Uk o kolapsu u Sarajevu nakon nestanka struje: Nema razloga za paniku!
Povodom nestanka električne energije na području cijele Bosne i Hercegovine, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je da nema razloga za paniku, te da se stanje s napajanjem polako vraća u normalu.

Premijer Uk istakao je da je zajedno sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojanom Bošnjakom u stalnom kontaktu s Kantonalnom upravom civilne zaštite KS, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i drugim relevantnim službama, koje izvještavaju da u Kantonu Sarajevo nema značajnijih posljedica uzrokovanih raspadom elektroenergetskog sistema.

"Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcionišu, svi raspoloživi agregati su u funkciji. Bolnice nisu prekidale rad, a svi zdravstveni objekti nastavljaju s radom i pružanjem neophodnih usluga.

Policijski službenici aktivno regulišu saobraćaj unutar svojih kapaciteta, kako bi se obezbijedio red i sigurnost na cestama. Gradski saobraćaj pojačan je dodatnim autobusima, umjesto trolejbusa i tramvaja.

Civilna zaštita i sva komunalna preduzeća KS stavila su na rapolaganje cisterne za pitku vodu. Vatrogasci rade na spašavanju građana koji su se tokom prekida napajanja strujom zadesili u liftovima.

Razumijemo zabrinutost, ali nema razloga za paniku. Situaciju držimo pod kontrolom i preduzeli smo sve neophodne mjere kako bismo obezbijedili sigurnost i stabilnost života u Kantonu Sarajevo", rekao je premijer Uk.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.