5.7.2024. 15:29
0
Dodik najavio tužbu protiv članova CIK-a, pa poručio: "Vuković neće nikada položiti zakletvu"
FOTO: N1
Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je SNSD spreman za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

“Ozbiljno smo radili, pripremamo se. Naši koalicioni odnosi su dobri. Mi želimo pobjedu na mjestu gradonačelnika, a to je naš kandidat”, poručio je Milorad Dodik nakon održane sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Tvrdi i da je ekonomska situacija u RS stabilna.

“Razgovarali smo o ekonomskoj situaciji koja je, moram reći da je ona stabilna. Mi smo izvršili sve obaveze. Ima najveći broj ikada zaposlenih, naša prosječna plata i dalje raste i SNSD procjenjuje da je i pored prepreka osoblja iz ambasada da RS u takvim nemogućim okolnostima pokazuje sposobnost”, kaže Dodik.

Dodaje i da su pristali na usvojeni budžet na državnom nivou jer se će se neke stvari s tim odblokirati.

“Odbacujemo svu proceduru vezano za ti blamažu oko četiri delegata u Domu naroda. Radi se o mešetarenju, na kraju prošlih izbora u Federaciji su se birali na osnovu famoznih kuglica i zamislite slučaja da je svih devet SDA dobila”, poručuje.

Privatne članove izborne komisije će, kaže, tužiti.

“Neće nikada Vuković položiti zakletvu, tako da neće ući u Dom naroda. Ovdje neki šef američke kancelarije obilazi banke, prijeti im, bit će upozoren ovih dana. Ako ne prestane, protjerat ćemo ga iz Banjaluke”, kaže Dodik.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.