9.7.2024. 9:57
2
Dodik o defileu Vojske Srbije u Prijedoru: I šta sad?!
FOTO: N1
Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik odgovorio je na kritike nakon što je Vojska Republike Srbije paradirala po Prijedoru.

Podsjetimo, pripadnici Vojske Srbije imali su svečani defile kroz Prijedor 7. jula, uoči obilježavanja 82. godine od bitke na Kozari u Prijedoru.

Ovo je izazvalo burne reakcije javnosti, a, u svom stilu, oglasio se i Dodik.

"I šta sad?!

I šta sad kad je i Konaković priznao da je ulazak kadeta Vojske Srbije bio u skladu sa zakonom.

Političko i medijsko ludilo koje je zahvatilo političko Sarajevo postaje nepodnošljivo i ta histerija koja se stvara protiv svega što ima veze sa srpskim narodom, Srbijom i Srpskom odavno je prešla granice normalnog.

Postoji li uopšte politička struktura u Sarajevu s kojom se može razgovarati? Poštuje li neko Ustav i zakone ove sklepane BiH i smije li možda bar poneki pojedinac od bošnjačkih političara poslati poruku, izvinjenje Srbiji za ovu nezapamćenu sramotu koju su priredili zemlji u koju se zaklinju?

Pitam se ima li Bećirović bar malo ljudske pristojnosti, kad već nema političke, i s kim on to misli živjeti u BiH, sa Srbima i Hrvatima ili sa Šmitom i sličnim nedobronamjernim strancima koji su, po ko zna koji put, pokazali da su nekompetentni i nedobronamjerni, poručio je Dodik.

(Erna H.) 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.