11.10.2024. 10:12
1
Potresni detalji nesreće kod Visokog u kojoj su ugašena četiri mlada života: Armin i Branka pronađeni kako se drže za ruke. Preživjeli bio u stanju šoka
FOTO: Visoko.ba/Društvene mreže/Mahalla.ba
Četiri ugašena mlada života, zavila su u crno Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetit ćemo da je automobil preksinoć sletio u rijeku Bosnu s regionalnog puta Visoko - Kakanj u mjestu Dobrinje. 

Tom prilikom su stradali 28-godišnji Armin Puščulović i 21-godišnja Branka Dusper iz Kiseljaka, 22-godišnja Amina Kardaš iz Visokog te 20-godišnja Sarah Savić iz Sarajeva. Osim njih, teže povrede u saobraćajnoj nesreći je zadobila osoba inicijala B.M, koja je trenutno na liječenju na Klinici urgentne medicine u Sarajevu. 



22-godišnji B.M. iz Visokog, preživio je samo pukom srećom, budući da je ispao iz automobila kroz zadnje staklo.

Vozilom marke Mercedes je upravljao Puščulović.

Foto: Ćitatelj // Visoko.co.ba
FOTO: VISOKO.BA

Iz MUP-a ZDK su u saopćenju otkrili detalje.

Na početku navode da je njihov Operativni centar obaviješten od dežurnog službenika Policijske stanice Visokog da je u mjestu Buzić Mahala kod Visokog, pronađen B.M. sa vidnim povredama, a sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici radi ukazivanja medicinske pomoći-

"Tokom noći, tačnije u 3.30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je povrijeđeni zadobio teže povrede. Prilikom medicinske obrade povrijeđenog došlo se do podataka da se povrijeđeni, zajedno sa još tri osobe, kretao u vozilu regionalnim putem i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu. Odmah nakon zaprimljenih informacija, na mjesto događaja su upućeni policajci koji su na lokaciji u mjestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove slijetanja vozila", navode iz MUP-a ZDK. 

Ističu da su po naredbi policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK odmah angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koja je zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem izašla na mjesto nesreće radi vršenja uviđajnih radnji.

"Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju automobila. Tom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze četiri tijela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je jučer, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih. Kako je potvrđeno, radi se o B. D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A. P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S. S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog. Pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa poduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće, u skladu sa naredbama i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK", saopćili su iz MUP-a ZDK.

Autom sletjeli u rijeku, poginulo četvero mladih: Nije bilo tragova  kočenja, Mercedes je prepolovio vrbu

Kako mediji nezvanično saznaju, Armin i Branka sjedili su na prednjem sjedištu, dok su Amina, Sarah i M.B. na zadnjem sjedištu. 

Armin i Branka su pronađeni kako se drže za ruke. 

Grad Visoko će proglasiti Dan žalosti zbog njihove smrti.

Potvrdio je to za portal Visoko.ba gradonačelnik tog grada Mirza Ganić.

"Ovo je velika tragedija i ja kao gradonačelnik ću proglasiti Dan žalosti, do će vjerovatno biti dan kada će tragično stradalim u saobraćajnoj nesreći biti klanjana dženaza i obavljen ukop. Sve vrijeme smo u koordinaciji i sa Civilnom zaštitom i sa MUP-om. Trenutno su pozvane porodice na identifikaciju u Zenici", kazao je Ganić. 

Objavljena je smrtovnica stradalog Puščulovića.

Kako se navodi, dženaza-namaz će se klanjati i ukop obaviti sutra nakon ikindija-namaza (15:40h) na mezarju Rotilj, džemat Kiseljak.


Mahalla.ba

Iza stradalog Armina su ostali majka, brat i sestra...

Jedna građanka Kiseljaka je pisala o stradaloj Branki. 

"O Bože moj, zašto baš moja divna i dobra susjeda Branka? U kobnoj tragediji život je izgubila moja susjeda Branka Dusper, koja je bila puna života, divna i dobra osoba, koju od malih nogu poznajem, koja je izrasla u prekrasnu ljepoticu. Teško je sad njenim roditeljima, sestri i ostaloj obitelji, susjedima i prijateljima. Susjedo moja, počivaj u miru Božjem, poveli te anđeli u raj, nedostajat ćeš nam svima", napisala je ona.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.